SAMTALER FOR GRAVIDE

Frederiksholm Kirke og sognepræst Helene Ferslev tilbyder samtaler til dig, som er gravid og har lyst til at vende dine tanker om livet i maven med andre gravide.

Det ufødte barn knytter sig til sin mor
Længe inden dit barn kommer til verden, knytter det sig til dig. Du udgør hele barnets verden, og det kan kende din stemme blandt hundrede andre. Alligevel kræver det stort mod at knytte et kærlighedsbånd til et barn, man endnu ikke har holdt i sine arme, og de glade forventninger kan nemt få følgeskab af et tårn af bekymringer.

Forbered dig på rollen som mor
”Det er mirakuløst, når man som kvinde venter barn,” forklarer Helene Ferslev. ”Livet i maven vokser, og det samme gør kærligheden, men også bekymringerne.” Graviditeten er en rigtig god anledning til at reflektere over din egen barndom og hvem det lille væsen i maven er. Det kan sætte gang i mange forskellige tanker og følelser, som det er vigtigt at sætte ord på i et fortroligt rum, fx hvad sker der med mig, når jeg bliver mor? Hvordan vil jeg takle ikke at få min søvn? Hvad nu, hvis det går galt?”.

Samtaler i små grupper

Samtaleforløbet er tilrettelagt i samarbejde med forskningschef Henrik Norholt, der forsker i småbørnspsykologi og familiedannelse, og tager udgangspunkt i den nyeste forskning inden for mødres tilknytning til barnet i maven. Samtalerne fungerer som en slags mental forberedelse til rollen som mor og det nye forældreliv. Det vil være åbne og fordomsfrie gruppesamtaler, hvor man frit kan tale om alt fra de store spørgsmål i livet til hverdagens problematikker.

Hver gang tager udgangspunkt i ét af følgende 6 temaer:

• Graviditeten
  • Det ufødte barn
  • Dig som mor
  • En ny familie
  • Fødslen
  • Livet med et lille barn

Højt til loftet i kirken
Samtalerne foregår i selve kirkerummet, og vi starter altid med at tænde et lys for de små børn i maven. ”Kirkerummet danner gode rammer for at tale om livets begyndelse. Her er der plads til både glæde og alvor, og til at man kan være sig selv. Der er højt til loftet, så man kan tænke og tale frit om alt, hvad der melder sig, når et lille barn er på vej – også selvom man ikke er religiøs”, siger Helene Ferslev.

Tilmelding
Samtaleforløbet strækker sig over 6 gange og foregår i små grupper af gravide. Vi starter løbende hold op og aftaler datoer og tidspunkter sammen. Det er gratis at deltage, og alle gravide er velkomne – både de, der er i starten og de, der er i slutningen af deres graviditet.

Skriv til Helene Ferslev på hfe@km.dk for tilmelding.

"Jeg er ikke i tvivl om, at samtalerne har hjulpet mig til at være klar til fødslen og moderrollen til 2 børn med en øget bevidsthed om tilknytning. Jeg er sygeplejerske på et psykiatrisk afsnit, så det plejer at være mig, der lytter. Det har været enormt rart at få lov til at være den, der kunne komme af med tanker og følelser."
Cindie Schmidt (tidligere deltager)

"Jeg synes, at det var rigtigt dejligt at tale om tanker og bekymringer med andre gravide. Det at få sat ord på ens tanker og høre andres tanker og overvejelser var rigtigt godt. Og så er Helene en dejlig varm og åben person, som gjorde det nemt at åbne sig."
- Mona Mariegaard Poulsen (tidligere deltager)

"Jeg glædede mig til det hver gang! Det var et 'helle' i en hektisk hverdag og rart, at der var et forum, hvor fokus var på det at blive mor og at være gravid. Kirkerummet skabte en særlig stemning, som gjorde, at jeg tog det mere alvorligt - og følte, at det var noget stort, der var ved at ske i mit liv."
 - Christina Schou Christensen (tidligere deltager)