Foto: Sille Arendt/Københavns Stift

NY KIRKE I SYDHAVN SOGN

Sydhavnens nye kirke skal ligge på Teglholmen. Menighedsrådet i Sydhavn Sogn har underskrevet købskontrakten på en smuk grund helt ud til Frederiksholmsløbet.

Folkekirken skal være, hvor folk er, og de kommende år vokser befolkningstallet i Sydhavnen eksplosivt. Grunden til områdets kommende kirke ligger centralt i sognet, og vil desuden være let at komme til med offentlig transport, uanset hvor man kommer fra. 

Den nye kirke skal samle et meget stort sogn, så for os er det vigtigt at placere kirken så centralt som muligt. Samtidig er det afgørende, at kirken er let at komme til, også for folk uden for sognet. Vi har en del arrangementer, som er relevante for alle københavnere og med metroen lige om hjørnet, kan det vist ikke blive nemmere”, udtaler menighedsrådsformand Lone Rasmussen. 

Kirkegrunden har vand til to af siderne, så der bliver rig mulighed for fx at sejle et brudepar til kirken i båd. Grunden flankeres på den ene side af Man Diesel-fabrikken og lige i nærheden ligger Skolen i Sydhavnen, daginstitutioner, boligområder og den kommende metrostation, så kirken kommer til at ligge et sted med masser af lokal aktivitet.

Biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen glæder sig over udsigten til den første nybyggede kirke i Københavns Stift siden 1989: 

Kirken er ikke et museum, men et levende hus, der skal være der, hvor mennesker har brug for den, og det er i høj grad tilfældet med den kommende kirke i Sydhavnen”.  

En markant og synlig kirke
Menighedsrådet i Sydhavn Sogn ønsker en moderne kirke med en markant og synlig profil som kvarterets pejlemærke. En kirkebygning som, med sin placering ved vandet, er enkel i sin udformning og i harmoni med det omkringliggende byrum. Pladsen omkring kirken skal indbyde til ophold, og kirken skal være tilgængelig for offentligheden, også når der ikke er kirkelige handlinger. 

Kirken skal være en relevant medspiller i folks hverdag med både religiøse og kulturelle tilbud, og vi ser kirken som en del af det moderne byrum på lige fod med skoler, institutioner, caféer, butikker osv. Helt overordnet skal den imødekomme nutidens og fremtidens krav til et åndeligt rum - fx arbejder vi ud fra tanken om et interaktivt og fleksibelt kirkerum med mobile elementer, så der kan dannes forskellige rum alt efter arrangement. Vi har selvfølgelig en masse visioner for kirkens arkitektur og indretning, og vi glæder os meget til at se arkitekternes bud på fremtidens kirke.” udtaler menighedsrådsformand Lone Rasmussen. 

Menighedsrådet i Sydhavn Sogn forventer at igangsætte en arkitektkonkurrence i første halvdel af 2016 og håber, at kirken kan stå færdig i 2018. PRESSEKONTAKT

Sara Lærke Jensen, tlf.: 61 70 03 76, slj@km.dk 

Grafik: By & Havn