Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Onsdag d. 6. oktober 2021, Kl. 20:00 til kl. 22:00
Sted Kirkeskibet, Topstykket 20, 2450 KBH SV
Filmaften på Kirkeskibet: The Witch

'The Witch' og Vredens Dag' - to film fra hver deres tidsperiode. To forskellige film om hekse. På hver deres måde behandler begge film det gådefulde emne om heksen. Heksen er ikke kun et emne, der hører fortiden til – som man også så sidste år, da der i Ribe blev oprettet et decideret heksemuseum. Det er et emne, der kan lære os meget om forholdet mellem kønnene og blikket på kvinden – også i dag. I nyere tid har der også været stigende interesse for heksen som feministisk symbol.

I begge film spilles hovedrollen af meget dygtige unge skuespillerinder – Anya Taylor Joy fik sidste år sit store gennembrud som skakgeniet i Netflix serien ”Queens Gambit”, men allerede i 2015 gjorde hun sig bemærket for sin fascinerende præstation i Robert Eggerts ”The Witch”.

Første film THE WITCH handler om en familie i 1600-tallets New England. Skovhuggeren William, hans kone samt deres fem børn er blevet udstødt fra landsbyen. Efter at være blevet tvunget til at flytte til det ukendte vildnis, har familien slået sig ned nær en skov.

En dag forsvinder den nyfødte Sam foran næsen af teenagedatteren Thomasin. Er det ulven? Eller måske én af de hekse, som ifølge rygterne holder til i skovens mørke, der har taget babyen? Paranoiaen tiltager gradvist, da flere ulykker sker, og Thomasin beskyldes for hekseri.

Præst Christian Rydahl byder velkommen. Vi serverer naturligvis lidt vin, vand og snacks undervejs.

Fri entre og ingen tilmelding.

Anden film VREDENS DAG bliver vist den 13. oktober.