Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Onsdag d. 20. oktober 2021, Kl. 20:00 til kl. 22:00
Sted Kirkeskibet, Topstykket 20, 2450 KBH SV
Filmaften på Kirkeskibet: Vredens dag

'The Witch' og 'Vredens Dag'. To film fra hver deres tidsperiode. To forskellige film om hekse. På hver deres måde behandler begge film det gådefulde emne om heksen. Heksen er ikke kun et emne, der hører fortiden til – som man også så sidste år, da der i Ribe blev oprettet et decideret heksemuseum. Det er et emne, der kan lære os meget om forholdet mellem kønnene og blikket på kvinden – også i dag. I nyere tid har der også været stigende interesse for heksen som feministisk symbol.

I begge film spilles hovedrollen af meget dygtige unge skuespillerinder – Anya Taylor Joy fik sidste år sit store gennembrud som skakgeniet i Netflix serien ”Queens Gambit”, men allerede i 2015 gjorde hun sig bemærket for sin fascinerende præstation i Robert Eggerts ”The Witch". Den 6. oktober viser vi The Witch. Den 20. oktober (OBS: Ny dato) viser vi Vredens Dag.

VREDENS DAG er et tragisk kærlighedsdrama fra 1943 af Carl Th. Dreyer. Mens heksejagterne er på deres højeste i 1600-tallets Danmark, forelsker den unge præstekone Anne, hvis mor i sin tid stod anklaget som heks, sig i sin meget ældre mands søn, Martin. Annes svigermor er imod den uhellige alliance og søger at overbevise præsteskabet om, at også Anne står i kontakt med djævelen.

Præst Christian Rydahl byder velkommen. Vi serverer naturligvis lidt vin, vand og snacks undervejs.

Fri entre og ingen tilmelding.