Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

SeniorOptimisterne

SENIORTORSDAGE MED OPTIMISTERNE

Hver torsdag i ulige uger kl. 14.00 - 15.45 i krypten under Frederiksholm kirke.

SeniorOptimisterne er hyggelige torsdage, hvor vi synger sange fra Højskolesangbogen, hører foredrag eller anden optræden og hygger med kaffe, boller og wienerbrød. SeniorOptimisterne er primært et tilbud til ældre, men alle er velkommen!

Fri entré og ingen tilmelding. 

PROGRAM FORÅR 2023

5. jan. Hygge, sang, kaffe & kage.

19. jan.  ’Røde Kors i Bangladesh’ - fortællinger fra et felthospital i verdens største flygtningelejr v/ Base Camp Manager Torben Kristensen. Torben Kristensen har været i Bangladesh tre gange som Base Camp Manager på Røde Kors’ Felthospital. Felthospitalet blev etableret i forbindelse med den ca. 1 million store flygtningeskare, der i løbet af ca. 2 måneder kom til Bangladesh fra Myanmar. Flygtningelejren er verdens største, og udsigterne for rohingyaerne er fortsat ikke for gode. Dansk Røde Kors er fortsat til stede og Torben Kristensen fortæller her om livet i verdens største flygtningelejr. 

2. feb. Hygge, sang, kaffe & kage.

16. feb. ’Straf og fængsler - dengang og nu’ - et historisk tilbageblik på straffens og fængslets historie v/ Erling Knudsen. Det hele startede med, at Erling som ung knægt røg i Ungdomsfængsel. Det affødte en vrede og indignation over systemet, der senere skulle resultere i, at Erling blev formand for KRIM og sad i Det Kriminalpræventive Råd igennem mange år. Erling fortæller her sin egen historie om mødet med fængslet samt straffens og fængslets historie fra 1790erne til nu.

2. marts. 'Historiske Timer' -  et samtaleforedrag om Danmark i 1930’erne og 1940’erne. Historiske Timer er en sanselig tidsrejse v/ Jarl Feyling, der eksempelvis byder på morgengymnastik instrueret af Kaptajn Jespersen, film fra Rådhuspladsen på befrielsesdagen d. 4. maj 1945 samt detaljerede og indbydende middagsplaner fra ugebladet Hjemmet.

Via billeder, radiouddrag, filmklip, musik, artefakter, bevægelser og en lille spise vækkes de to årtier til live, og Feyling belyser blandt andet datidens skole, leg, fritid, ferie, traditioner og mad.

16. marts. ’Tværkulturel kirke’ v/ Ida Tafdrup-Johansen. Hvordan kan folkekirken være kirke i et samfund med stigende mangfoldighed? Ida arbejder til daglig som projektkoordinator med tværkulturel kirke i Gladsaxe Herlev Provsti. Ida vil fortælle om, hvordan Tværkulturel kirke i Gladsaxe og Herlev arbejder for at inddrage mennesker med udenlandske rødder i folkekirkens fællesskab og gøre folkekirken mere mangfoldig. For folkekirken skal være hele folkets kirke. Men hvordan kan kirken være relevant og meningsfuld for mennesker med forskellige sprog, kulturer og religioner? 

Der er mange fordomme og misinformation om, hvad folkekirken er i Danmark i dag, og i Tværkulturel Kirke arbejder de på at nedbryde disse fordomme.

Kort fortalt vil Ida fortælle om, hvordan Tværkulturel Kirke arbejder med at nedbryde fordomme og skabe fællesskaber på tværs af kulturelle og etniske skel. Hun vil komme omkring de udfordringer de møder, og også give eksempler på, hvordan de også kan se, at de er på rette vej.

30. marts. Hygge, sang, kaffe & kage.

13. april.  ’Besøg på Balkan’ - et rejseforedrag om livet, kulturen og naturen på Balkan v/ kordegn og rejseleder Bodil Rasmussen.

27. april. Hygge, sang, kaffe & kage

11. maj. ’Præster på film’ - et filmforedrag om præsters rolle i danske film gennem tiden v/præst Morten Sternberg. Præsten har en lang tradition i dansk film og tv. Lige siden den første danske tonefilm, Præsten i Vejlby (1931), har præsten indtaget en naturlig rolle på både lærred og skærm, hvor vi blandt andet har mødt den joviale præst med de åbne arme, præsten som det moralske fyrtårn og den decideret latterlige klovnefigur. Og så er der lange perioder, hvor præsten glimrer ved sit fravær i det danske filmlandskab.

25. maj. Hygge, sang, kaffe & kage

8. juni. Sommerafslutning. Tilmelding hos Sofie Bohm på tlf. 61 66 56 22