Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

SeniorOptimisterne

SENIORTORSDAGE MED OPTIMISTERNE

Hver torsdag i ulige uger kl. 14.00 - 15.45 i krypten under Frederiksholm kirke.

Optimisterne er primært et tilbud til ældre, men alle er velkomne. Vi synger sange fra Højskolesangbogen, hører foredrag eller anden optræden og hygger med kaffe, boller og wienerbrød.

PROGRAM FORÅR 2022

20. januar: Hygge, fællessang, kaffe & kage 

3. februar: "FANGEKORET – en portrætserie af indsatte og tidligere indsatte" v/Mette Ovgaard. Dette oplæg handler om Fangekoret, og hvordan fotograf Mette Ovgaard har skabt en portrætserie af indsatte og tidligere indsatte og deres pårørende. Mette vil fortælle om sine erfaringer med at skabe en portrætserie, og om de forberedelser der ligger bag. Fra de første tanker, til den endelige udstilling. Fangekoret består af indsatte og tidligere indsatte, der synger sammen, og som rejser landet rundt for at optræde i landets kirker med sange, og personlige fortællinger om livet inden for og uden for murerne. Flere af sangene har de indsatte selv skrevet, og handler bl.a. om håb, afsagn, tilgivelse, og anger. Fangekoret er et resocialiseringsprojekt i Kriminalforsorgen.

OBS: Foredraget er rykket til den 17. marts.

17. februar: Hygge, fællessang, kaffe & kage 

3. marts: "Du kom med alt det der var dig" v. Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt. De fleste kender Jens Rosendals store kærlighedssang ”Du kom med alt det der var dig”. Hør historien om, hvordan Jens Rosendal fik sangen med i Højskolesangbogen, hvordan Poul Nyrup Rasmussen fik Vorherre med i Arbejdersangbogen og andre gode anekdoter om Danmarks mest populære kærligheds- og fællessang.

Jens Rosendal har i dag to salmer i Salmebogen og to salmer i Salmebogstillægget. Han er den danske nulevende forfatter, som har flest sange i Højskolesangbogen. Hans sange handler om de store temaer i livet: Tro, kærlighed, mening, håb, døden, tab og sorg, og de synges af alle aldersgrupper.

I foredraget fortælles historien bag ”Du kom med alt det der var dig”. Vi hører om Jens Rosendals opvækst i Indre Mission og den svære kærlighed til en anden mand. Om at føle sig anderledes og ikke god nok – og så alligevel lande i ”Så godt skulle det være”.

Undervejs synger vi en række af Jens Rosendals salmer og sange. 

17. marts: "FANGEKORET – en portrætserie af indsatte og tidligere indsatte" v/Mette Ovgaard. Dette oplæg handler om Fangekoret, og hvordan fotograf Mette Ovgaard har skabt en portrætserie af indsatte og tidligere indsatte og deres pårørende. Mette vil fortælle om sine erfaringer med at skabe en portrætserie, og om de forberedelser der ligger bag. Fra de første tanker, til den endelige udstilling. Fangekoret består af indsatte og tidligere indsatte, der synger sammen, og som rejser landet rundt for at optræde i landets kirker med sange, og personlige fortællinger om livet inden for og uden for murerne. Flere af sangene har de indsatte selv skrevet, og handler bl.a. om håb, afsagn, tilgivelse, og anger. Fangekoret er et resocialiseringsprojekt i Kriminalforsorgen.

31. marts: "En gang missionær, altid missionær .. men på nye måder" v. Lis Nielsen. Nigeria er en stor nation med 200 mill. indbyggere. Der kæmpes med voldsomme hændelser, kidnapninger og anden kriminalitet. Der er god grund til at frygte, hvad dagen og fremtiden vil bringe. Hvordan leves livet og hvordan har den lutherske kirke det i denne brogede sammenhæng? Og hvilken rolle har Mission Afrika i Nigeria? Det, og meget mere, fortæller Lis om, når hun gæster SeniorOptimisterne. Lis har tidligere været udsendt til Hong, Adamawa State, Nigeria, 1971 - 1983 samt været på genvisit i Nigeria 2017, 34 år senere.

28. april: Hygge, fællessang, kaffe & kage

12. maj: "Refrainsangerinder i 1950'erne" v/ Lise Ness. Lise synger nogle af de mest kendte og elskede sange, som i sin tid blev sunget af sangerinder som Katy Bødtger, Raquel, Rastenni, Grethe Ingmann, Lørdagspigerne, Grethe Sønck, Lily Broberg, Birthe Wilke, Elsa Sigfuss og Nete Schreiner. 

9. juni:  Hygge, fællessang, kaffe & kage

23. juni: Sommerafslutning med quiz, hygge og sommermiddag.