Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

BabyBoblen - en barselshøjskole på vand

BabyBoblen henvender sig til den barslende mor og far, der ønsker at blive klogere på sit barn og livet som nybagte forældre. BabyBoblen tager afsæt i både teoretiske og praktiske perspektiver, der alt sammen kan have relevans for livet som nybagt mor og far. Udover det faglige input vil præst Morten Sternberg byde velkommen ligesom der vil være et kort børnevenligt musikstykke af vores dygtige organist - alt sammen egnet til, at du kan have din baby med. Undervejs serverer vi kaffe og croissanter.  

PROGRAM EFTERÅR 2023

30. august: 'Kost for børn i alderen 4-12 måneder' v/sundhedsplejerskerne Camilla, Louise og Cecilie fra KBH Kommune/Team Holmene. Fra 4-6 måneders alderen går man fra flydende til fast føde. I dette oplæg får du viden om, hvordan du kan se, at dit barn er klar til andet mad end mælk. Du får også viden om måltidets mange funktioner og hvordan man kan skabe gode madvaner for sit barn samt generelle opmærksomhedspunkter – men også helt lavpraktisk i forhold til hvad, hvordan og hvornår.

27. september: 'De Seje Babyer' v/ Anne Line Sørensen fra 'Tegn til Baby'.

Din baby har den vildeste hjerne! Du styrker og støtter dit barns udvikling bedst, når du kender til og forstår, hvad din baby egentlig kan – og hvor meget din baby forstår. 

Tegn til Baby glæder sig til at tage dig med på en rejse i din babys hjerne – hvor du via lege får kendskab til, hvordan du kan forstå din babys udvikling – og lave hyggelige aktiviteter derhjemme, der kan give timevis af sjov og grin! For ét er sikkert – hvis det ikke er sjovt eller interessant for din baby – er det ikke lærerigt!

Anne Line anvender forskning fra m.fl. England, USA og Tyskland, hvor det almene kendskab til babys mentale udvikling og hvordan man kan støtte sin baby bedst, er langt mere fremme end i Danmark. 

25. oktober: 'Hvor blev lykken af' v/ psykoterapeut og sygeplejerske Betina Gøtszche.

"Efter seks års fertilitetsbehandling var der endelig 2 streger på graviditetstesten. Lykken tilsmilede os endelig ... eller gjorde den? Overvældelsen over at blive mor kombineret med træthed, ambivalente følelser og stor usikkerhed endte i en fødselsdepression, som varede i to år."

Dette ærlige foredrag vil rette fokus på moderrollen på godt og ondt. Mange føler sig utilstrækkelige og usikre som nybagte mødre, da vi ofte sammenligner os med glansbillederne på de sociale medier.

Betina vil berøre vigtige emner som relationer, parforhold, sex, mor-kroppen, skam, sårbarhed, ensomhed, hormoner, tilknytning, identitet og ikke mindst efterfødselsreaktion/fødselsdepression.

Lad os dele det svære. Du er nemlig ikke alene. 

29. november: 'Søvn' v/ sundhedsplejerskerne Louise, Camilla og Cecilie fra KBH Kommune/Team Holmene. Mange nye familier kender til bekymringer om søvn – og ikke to babyer har det samme søvnmønster. Med udgangspunkt i den nyeste viden om søvn taler vi om spædbørns søvn generelt og hvad der skal til for at kunne hjælpe barnet til at falde i søvn og sove godt.

 

Hvor og hvornår

Den sidste onsdag i måneden kl. 10

Hvor: Kirkeskibet 2450, Topstykket 20, 2450 KBH SV

Fri entré og ingen tilmelding