BabyBoblen - en barselshøjskole

BabyBoblen henvender sig til den barslende mor og far, der ønsker at blive klogere på sit barn og livet som nybagte forældre. BabyBoblen tager afsæt i både teoretiske og praktiske perspektiver, der alt sammen kan have relevans for livet som nybagt mor og far. Udover det faglige input vil præst Morten Sternberg byde velkommen ligesom der vil være et kort børnevenligt musikstykke af vores dygtige organist - alt sammen egnet til, at du kan have din baby med. Undervejs serverer vi kaffe og croissanter.  

 

PROGRAM EFTERÅR 2024

 

4. september: 'Gode og trygge sovevaner' v/ Søvnplejersken Sine Ditlev Bihlet.

Vågner dit barn efter 30-45 min, er stadig træt og vil ikke sove igen? Vil dit barn ikke puttes til natten? Spiser dit barn mange gange i løbet af natten? Er dit barn vågen om natten og vil lege? Er dit barn svær at putte om dagen? Hvad kan du mon forvente dig at dit barns søvn? Sine Ditlev Bihlet driver Søvnplejersken.dk, og har beskæftiget mig professionelt med børn i over tolv år som sygeplejerske, og specielt med børns søvn som sundhedsplejerske. Sine giver jer her tips og tricks til, hvordan I og jeres barn får gode og trygge sovevaner. 

 

2. oktober: 'Giv din babys krop den bedste start' v/ kiropraktor Anja Aabech. 

Som nybagt forælder er der mange ting du skal forholde dig til mht. dit barns fysik. Aabech gennemgår alt det du skal være opmærksom på, og du får øvelser med hjem til dit barn, som du kan bruge samme dag. Du vil bl.a. få tips til at undgå skævt baghoved, de bedste måder at bære på samt hvordan du stimulerer dit barns motoriske udvikling.

 

6. november: 'Babybæring' v/ bærekonsulent Linda fra Slyngeskolen

Foredraget er for dig, der ønsker at lykkes med babybæring og samtidig få: Frie hænder og dit barn tæt på hjertet - Mere frihed i din hverdag - Mindre gråd og en rolig og tryg baby - En metode til at skåne din krop.

Bærekonsulent Linda fra Slyngeskolen fortæller om, hvordan du gør bæreredskabet til en forlængelse af dine arme og hvordan babybæring bliver en hjælp i din hverdag. Hun giver tips og tricks til, hvordan du udvælger et bæreredskab samt hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du skal lykkes med at bære dit barn ergonomisk godt, sikkert og trygt. Endelig vil Linda gøre dig klogere på, hvordan babybæring skaber en forudsætning for en tryg tilknytning. 

SlyngeSkolens vision er at udbrede kendskabet til bæreredskaber og samtidig fortælle, at babybæring er for alle. 

 

4. december: 'Forstå din baby - barnets følelsesmæssige udvikling'

v/ Sundhedsplejerskerne fra KBH Kommune/Team Holmene.

Hør sundhedsplejerskerne fortælle om sammenhængen mellem den følelsesmæssige og før-sproglige udvikling, og hvordan man kan forstå sin baby fra nyfødt. Oplægget handler også om at være med barnet i de svære følelser (hvilket er udfordrende for rigtig mange forældre) og hvordan man kan hjælpe barnet med de svære følelser, dele oplevelser og forstå barnets signaler. Alt sammen noget, som kan støtte barnet i organisering af dets følelsesmæssige udvikling og som kan bidrage i udviklingen af en tryg forældre-barn tilknytning.

 

Hvornår: Den første onsdag i måneden kl. 10. 

 

Hvor: Kirkeskibet 2450, Topstykket 20

 

Fri entré og ingen tilmelding. Der er begrænsede pladser og det er først til mølle.