BabyBoblen - en barselshøjskole

BabyBoblen henvender sig til den barslende mor og far, der ønsker at blive klogere på sit barn og livet som nybagte forældre. BabyBoblen tager afsæt i både teoretiske og praktiske perspektiver, der alt sammen kan have relevans for livet som nybagt mor og far. Udover det faglige input vil præst Morten Sternberg byde velkommen ligesom der vil være et kort børnevenligt musikstykke af vores dygtige organist - alt sammen egnet til, at du kan have din baby med. Undervejs serverer vi kaffe og croissanter.  

 

PROGRAM FORÅR 2024

 

31. januar: Forstå din baby - barnets følelsesmæssige udvikling v/ Sundhedsplejerskerne Cecilie, Camilla og Elisabeth fra KBH Kommune/Team Holmene. Hør sundhedsplejerskerne fortælle om sammenhængen mellem den følelsesmæssige og før-sproglige udvikling, og hvordan man kan forstå sin baby fra nyfødt. Oplægget handler også om at være med barnet i de svære følelser (hvilket er udfordrende for rigtig mange forældre) og hvordan man kan hjælpe barnet med de svære følelser, dele oplevelser og forstå barnets signaler. Alt sammen noget, som kan støtte barnet i organisering af dets følelsesmæssige udvikling og som kan bidrage i udviklingen af en tryg forældre-barn tilknytning.

 

28. februar: Værd at vide om børnesygdomme v/ læge Franciska Nilsson i Kanalbyens Lægehus. Hvornår er dit barn syg, hvornår er det alvorligt og hvad er børnesygdomme egentlig? Det kan være svært at aflæse børns symptomer på sygdom, ligesom det kan være svært som (nybagt) forælder at vide, hvornår man skal reagere og tage kontakt til læge. I oplægget vil Franciska forsøge at afgrænse de hyppigste sygdomme hos børn samt symptomer, faresignaler og hvad man som forældre selv kan gøre for at hjælpe barnet.

 

24. april: Motorisk udvikling og leg v/motorikvejleder og afspændingspædagog Lene Knudsen. Et foredrag om leg for børn og voksne - om hvordan du som forælder kan understøtte dit barns sansemotorisk udvikling gennem sjove lege.


Bliv inspireret til at lege de vilde lege og mere rolige lege med dit barn. Lene Knudsen fortæller om, hvordan de forskellige lege påvirker dit barns sanser og hjernens vågenhed. Du vil blandt andet få lidt teoretisk viden om, hvilke sanser man skal have særlig fokus på for at understøtte sit barn udvikling. 

 

Ta' gerne behageligt tøj på, da de voksne skal ud på gulvet og være aktive.    

 

29. maj: Tryk og glad baby - akupressur og zoneterapi for bedre søvn og til at lindre ondt i maven v/ Katrine Birk. En workshop for dig og din baby, hvor du vil blive guidet i, hvordan du kan give nem og lækker zoneterapi og akupressur hjemmefra. 

 

Du vil lære de mest populære punkter og zoner til din baby, for bedre søvn og hjælp til maven. På workshoppen viser Katrine dig, hvordan du kærligt og blidt kan massere, og herefter kan du prøve på din baby (hvis baby altså har lyst). 

Workshoppen er for alle med babyer, som gerne vil lære at bruge akupressur og zoneterapi hjemmefra. 

 

Katrine Birk er forfatter til Tryk & Glad bog serien, og Danmarks førende formidler af zoneterapi og akupressur til hjemmebrug. Hun er specialiseret i at behandle babyer og børn, og har i over 10 år undervist forældre i, hvordan de hjemmefra med lette og kærlige tryk, kan lindre typiske baby-gener. 

 

Fri entré og ingen tilmelding.

 

Hvornår: Den sidste onsdag i måneden kl. 10. OBS: Der er ingen BabyBoblen i marts pga. påsken

Hvor: Kirkeskibet 2450, Topstykket 20