Menighedsrådsvalg 2024

SAMMEN SKABER VI KIRKE OG STYRKER LOKALMILJØET - VIL DU VÆRE MED?

Den 17. september kl. 19 er der valg til Sydhavn Sogns menighedsråd. At sidde i et menighedsråd er en unik mulighed for at engagere sig i den lokale kirke – og tage ansvar for dens drift og fremtid. Som medlem af et menighedsråd har du mulighed for at bidrage med dine kompetencer og idéer og være med til at skabe en kirke, der er både relevant og meningsfuld for samfundet. Måske det er noget for dig?

 

Her i Sydhavn Sogn kommer du til at få indflydelse på kirkelivet i to kirker - den 100 år gamle Frederiksholm kirke, der ligger i den grønne del af Sydhavn samt den kommende kirke på Teglholmen, der skal ligge på Teglholmen i den blå del af Sydhavn. Den nye kirke forventes færdig i april 2027. 

 

I Sydhavn Sogns menighedsråd er der plads til alle - også dem, der ikke går i kirke om søndagen. Det vigtigste er, at man har lyst til at arbejde med kirkeliv, og ikke mindst har ideer til, i hvilken retning en moderne folkekirke, skal rykke sig. Dette gælder både Frederiksholm kirke, men i særdeleshed også kirken på Teglholmen, hvor det nye menighedsråd i den grad kan være med til at sætte sit præg på indholds- og visionsarbejdet. 

 

Bemærk, at der den 14. maj kl. 19 i Fredersikholm kirke - umiddelbart efter Orienterinsmødet - er Borgermøde om den ny kirke på Teglholmen

Sydhavn Sogn er levende og mangfoldigt. Det skal vores arbejde i Menighedsrådet og i kirken afspejle. Som formand er det en prioritet for mig, at endnu flere finder vej til sognets to kirker og her har mulighed for at finde sjælero og samtidig blive en del af et stærkt fællesskab...

- JANE HEITMANN, MENIGHEDSRÅDSFORMAND

OM MENIGHEDSRÅDET

Sidder du i menighedsrådet kommer du blandt andet til at beskæftige dig med:

  • Sognets økonomi og drift
  • Ledelsesansvar over for sognets personale
  • Visionsarbejdet for såvel Frederikholm kirke som den nye kirke på Teglholmen

Læs mere om det nuværende menighedsråd her

 

Du skal være over 18 år og medlem af Folkekirken for at kunne stille op, men du behøver ikke være bosat i Sydhavn - du skal blot 'løse sognebånd'. Kan du ikke deltage på selve valgdagen, kan du opstille ved fuldmagt.

 

Har du flere spørgsmål er du velkommen til at kontakte sognepræst Morten Sternberg på tlf. 51 80 30 85 eller mail: mos@km.dk.

 

Vil du vide mere?

Er du nysgerrig på at høre mere om menighedsrådets arbejde afholder vi to orienteringsmøder i hhv. foråret og efteråret. Her kan du møde de nuværende menighedsrådsmedlemmer samt høre mere om, hvad det vil sige at være medlem af Sydhavn Sogns menighedsråd.

  • Orienteringsmøde i Frederiksholm kirke (Louis Pios Gade 8) den 14. maj 2024 kl. 17 
  • Orienteringsmøde på Kirkeskibet 2450 (Topstykket 20) den 22. august 2024 kl. 17 

Ønsker du at stille op til menighedsrådsvalget 2024 i Sydhavn Sogn foregår det her:

  • Valgforsamling på Kirkeskibet 2450 den 17. september 2024 kl. 19Jeg har valgt at involvere mig i Sydhavn Sogn, da jeg har et ønske om at gøre en forskel, en forskel til glæde og gavn for menigheden. Jeg ønsker at være medvirkende til at skabe en spændende og nærværende kirke.

- OLAV KARUP CLAUSEN, NÆSTFORMAND I MENIGHEDSRÅDET