Sorg i oktober

Med Esben Kjær og Nils Malmros

 

I oktober måned lægger vi her i Sydhavn Sogn særlig vægt på temaet 'sorg'. Det gør vi blandt andet med Esben Kjærs foredrag: 'Hvordan overlever man døden' den 3. oktober samt Nils Malmros' foredrag: 'Sorg og glæde - og andre film' den 10. oktober. Derudover viser vi filmen 'Sorg og glæde' den 30. september kl. 16.30 til efterårets første filmeftermiddag. 

 

ESBEN KJÆR: HVORDAN OVERLEVER MAN DØDEN

3. oktober Kl. 19-21.30. Dørene åbner kl. 18.

Sted: Kirkeskibet

Billetpris: 75 kr. Køb billet til ESBEN KJÆR her fra 12. august.

 

Om foredraget med Esben Kjær

Esben er tidligere radiovært på programmet “Bagklog på P1”, P1 Debat, Orientering, Ordet er Dit, Ring til Regeringen og Radio 24syv Eftermiddag. Han er tidligere erhvervsredaktør på Politiken, New York-korrespondent på Berlingske og redaktionssekretær på Time Magazine.

 

I 2016 udkom Esben med bogen “Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde”, der er en anderledes bog om at miste. Det er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Den handler om, hvem man er efter tabet af ens elskede, og hvordan man lever videre med ham eller hende – noget som næsten ingen beskæftiger sig med – baseret både på personlige erfaringer og grundig research og interviews med eksperter. Bogen blev anmeldt til fem hjerter i Politiken, ramte toppen af bestsellerlisten, og Esben modtog samme år “Liv & Død”-prisen for den.

 

Esben er uddannet cand.scient.pol. og MA i journalistik, og en erfaren underviser fra bl.a. Statskundskab på Københavns Universitet og DIS. Han har optrådt som ordstyrer ved flere konferencer, og holder foredrag rundt i landet.

 

Få indblik i, hvordan man lever videre efter et tab og dealer med sorg, når I booker Esben Kjær til et foredrag.

 

Arrangementet varer cirka 2,5 time inkl. pause og efterfølgende samtale med publikum. Arrangementet starter kl. 19. Dørene åbner kl. 18 og der er frie pladser.

 

NILS MALMROS: SORG OG GLÆDE - OG ANDRE FILM

10. oktober Kl. 19-21.00. Dørene åbner kl. 18.

Sted: Kirkeskibet

Billetpris: 75 kr. Køb billet NILS MALMROS her fra 12. august.

 

Om foredraget med Nils Malmros

Hør Nils Malmros fortælle om sin lange filmkarriere med filmklassikere som 'Kundskabens træ'' og 'Skønheden og Udyret'. 

 

Malmros vil især lægge vægt på filmen 'Sorg og glæde', der tager sit udgangspunkt i vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag, og da han kommer hjem er katastrofen sket. Hans kone Signe har i en psykose dræbt deres ni måneder gamle datter, Maria. Smerten er ubærlig, men Johannes er alligevel opsat på at beskytte sin kone mod et retssystem, der kan være uforstående. Han vil derfor gøre, hvad han kan for at hjælpe hende, for han føler selv skyld for hendes situation. Sammen med en retspsykiater forsøger Johannes at finde nøglen til en forståelse af den ulykkelige hændelse, hvilket betyder en granskning i fortidens forelskelse, jalousi og ofte altoverskyggende filmarbejde. I sin søgen finder Johannes frem til vigtige ting i livet, der giver håb for en gensidig og moden kærlighed.


Nils er kendt for sine meget personlige film, der skildrer alt fra hans barndom som kan ses i “Lars Ole, 5.c”, ungdom skildret i “Kundskabens træ” til en skandalesag, som involverede hans far i “At kende sandheden”. Alligevel fremstår “Sorg og glæde” som den mest personlige til dato, idet instruktøren selv har gennemgået samme forløb som sit alter ego, Johannes, i filmen. Flere scener beskæftiger sig med nogle af hans mest kendte værker som “Kundskabens træ” (1981) og “Skønheden og udyret” (1983).

 

Arrangementet varer cirka 2 timer inkl. pause og spørgsmål. Arrangementet starter kl. 19. Dørene åbner kl. 18 og der er frie pladser.

 

Hvor: Kirkeskibet, Topstykket 20, 2450 KBH SV

Hvornår: hhv. den 3. oktober 2024 kl. 19 og den 10. oktober kl. 19.