Ny kirke i Sydhavn Sogn

I den nye bydel omkring Teglholmen i Sydhavn Sogn skal der bygges en ny kirke. Sydhavn Sogns menighedsråd har valgt en udbudsform, der sikrer, at både menighedsrådets visioner og værdier kan realiseres samtidig med, at der er skarpt fokus på en god proces. I december 2022 sendte menighedsrådet totalrådgivningen af den nye kirke i EU-udbud og i maj 2023 offentliggjorde menighedsrådet den heldige vinder: Rørbæk og Møller Arkitekter med underrådgiverne Cornelius Vöge, Thing Brandt Landskab og Artelia, har fået opgaven med at tegne skitseforslag. 

 

Sydhavn Sogn har siden 2019 haft glæde af det midlertidige kirkeskib, der ligger til kaj på Teglholmen. For menighedsrådet er det afgørende vigtigt, at de mange gode erfaringer fra hverdagen på kirkeskibet inddrages i det nye kirkebyggeri. Kirkeskibet og vandet omkring giver en række muligheder både i forhold til aktiviteter og kirkelige handlinger, som er helt unikke for beboerne på både Teglholmen og Sluseholmen. 

 

Den nye kirke kommer til - især med den kommende Metro - at ligge som et knudepunkt i den blå del af Sydhavn. Sydhavn Sogns menighedsråd ser derfor også kirken som en vigtig resurse for lokalområdet, både når det kommer til fællesarealerne udenfor kirken samt de aktiviteter og kirkelige handlinger, der kommer til at finde sted indenfor kirkens mure.

 

Senere i forløbet skal selve entreprisen i udbud. Kirken forventes at stå færdig i april 2027.

 

Pressekontakt
Stine Ovgaard, tlf. 29 45 39 64, soje@km.dk